روسیه: فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران، اوضاع را بسیار پیچیده‌تر خواهد کرد واکنش روسیه به بازگشت بازرسان آژانس به ایران گفت‌وگوی وزرای خارجه آلمان و عربستان درباره ایران اولیانوف: ایران همچنان شریک متعهدی برای آژانس است انصارالله: هتک حرمت قرآن توسط نامزد صهیونیستی - آمریکایی تجاوز آشکار به اسلام است ده‌ها شهر روستا در پاکستان زیر آب رفت بیانیه ۱۴ عضو شورای امنیت برای توقف جنگ غزه نتانیاهو: قصد تخلیه نوار غزه را نداریم حملات هوایی اسرائیل به مواضع نیرو‌های جولانی در ریف دمشق دیدار گروسی با وزیر خارجه آمریکا درباره ایران گروسی: بازرسان آژانس هنوز به اصفهان، فردو و نطنز نرفته‌اند جزئیات دیدار بقائی با سفیر جمهوری خلق چین در ایران غریب‌آبادی: هیچ مبنای حقوقی برای اروپا در فعال‌سازی اسنپ‌بک وجود ندارد یحیی سریع: در یک عملیات موفقیت آمیز با موشک فلسطین ۲ فرودگاه اللد را هدف قرار دادیم گروسی: بازرسان آژانس وارد سایت هسته‌ای ایران شدند

اولیانوف: سیاست‌های آمریکا قدرت دید آژانس در ایران را کاهش داده است

«میخائیل اولیانوف» نماینده ویژه روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در واکنش به اظهارات «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصریح کرد که وسعت دید آژانس در ایران به واسطه سیاست آمریکا کاهش یافته است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۲ - ۲۹ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 19
کد خبر: ۱۶۹۱۶۴

به گزارش راهبرد معاصر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه با شبکه «سی ان ان» ضمن ابراز نگرانی در خصوص روند کند پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای ایران گفت: «زمان گریز هسته‌ای یکی از نگرانی‌های موجود است زیرا مذاکرات آن‌طور که انتظار می رفت به سرعت پیش نرفته است و ایران به تعداد بیشتری از سانتریفیوژهای نسل جدید دست پیدا کرده است و به مواد غنی‌شده بیشتری در درصدهای مختلف پنج، 20 و اورانیوم 60 درصد دست یافته است که شما می‌دانید بسیار به اورانیوم 90 درصد مورد نیاز برای ساخت تسلیحات نزدیک است».

گروسی سپس تأکید کرد: «با گذشت زمان، وضعیت پیچیده‌تر و پیچیده‌تر می‌شود و این در حالی است که وسعت دید آژانس در ایران به واسطه قطع برخی از دوربین‌های آژانس کاهش یافته است».

اولیانوف در پیامی که در صفحه توییتری خود قرار داد، در واکنش به این اظهارات نوشت: «وسعت دید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران به واسطه سیاست ایالات متحده کاهش یافت و با حقایق غیر قابل انکار می‌توان آن را ثابت کرد».

آخرین دور مذاکرات رفع تحریم‌های وین مردادماه سال جاری در وین برگزار شد اما بعد از آن دچار وقفه شده است تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

بایدن در شرایطی سال ۲۰۲۱ بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود.  این سیاست علاوه بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هسته‌ای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشورهای دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریم‌ها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا شد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر